5 voordelen van het hebben van een PlayStation 3 als mediacenter

Ik ben al lange tijd gek van computerspelletjes. Ik ben er mee opgegroeid. Als jong jochie was ik gek van Super Mario Bros en Tetris op de SNES en GameBoy en later speelden we met de hele buurt Super Mario Kart en GoldenEye op de Nintendo64.
Al snel kwam de PlayStation 2 met ingebouwde DVD speler. Hiermee kon ik dus niet alleen op spellen spelen op mijn slaapkamer maar ook films kijken! Ik was gelijk verkocht.

En dat was het begin… De PlayStation is niet langer een spelcomputer, maar een multimedia-apparaat. Toch zijn er nog veel mensen die naar de PlayStation kijken als een zgn ‘game-console’. Regelmatig zeggen mensen tegen mij: Ik wist niet dat dat ook kon met een PlayStation! Hieronder een aantal redenen waarom je ook een PlayStation 3 zou kunnen aanschaffen zonder dat je een ‘gamer’ bent.

1. DVD én Blu-Ray films bekijken

De PlayStation bevat een Blu-Ray speler die zowel DVD’s als Blu-Rays afspeelt. Dit zorgt ervoor dat je je favoriete films op de beste kwaliteit kan bekijken. In combinatie met een Full HD TV en een home cinema set krijg je hiermee de ultieme film ervaring. Er is ook een ‘normale’ afstandsbediening verkrijgbaar zodat je niet met de controller aan de slag hoeft.

2. Internet verbinding

Het belangrijkste van de hele ervaring op het systeem is waarschijnlijk de internetverbinding. Via Wifi kun je de PlayStation makkelijk aansluiten op je draadloos netwerk en dit biedt legio mogelijkheden. Via de browser kun je internetten op je TV, maar je kunt ook via applicaties bijvoorbeeld het laatste NOS journaal of YouTube video’s bekijken.

3. Al je foto’s, muziek en films van je computer naar je TV ‘streamen’

Je kunt je muziek en films van je computer makkelijk op je tv bekijken. Je kunt er voor kiezen om alles op een draagbare HD schijf te zetten en te kopieren naar de PlayStation, maar het makkelijkst is om gewoon al je foto’s op je iMac of PC te laten staan en deze te streamen via Wifi. Op een pc doe je dit mbv Windows Media Player en op een Apple doe je dit via een stukje software van Nullriver. Het is erg leuk om tijdens een feestje al je foto’s op je tv in een gallery langs te laten komen.

4. Jouw eigen TMF!

Sinds kort is er een nieuwe functie op de PlayStation 3 te vinden: VidZone. VidZone is de grootste online muziekvideo service in de wereld. Hiermee kun je gratis clips streamen van je favoriete artiesten. Je kunt je eigen playlists creëren zodat je op je feestje de perfecte mix kunt afspelen.

5. Gratis demo’s

Via de PlayStation store kun je niet alleen spellen kopen, je kunt er ook heel veel gratis demo’s proberen! Elke week staan er weer nieuwe titels bij. Zo kun je gelijk testen of een spel wat voor je is of niet.

Uiteraard is de PlayStation begonnen als gamesconsole dus er zijn een hoop geweldige games verkrijgbaar. Hieronder een aantal toppers:

  1. Uncharted 2: Among Thieves
  2. Batman: Arkham Asylum
  3. Burnout Paradise
  4. GRID
  5. Grand Theft Auto IV
  6. God of War 3
  7. Modnation Racers

De PlayStation wordt regelmatig via internet geupdate met nieuwe applicaties en features zodat je altijd het beste mediasysteem in huis hebt. Ik ben er in ieder geval erg enthousiast over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *