Apple gaat al een behoorlijke tijd mee, mensen in de ‘grafische industrie’ werken al jaren met iMacs en Mac Pro’s. Je kon grafisch vormgevers herkennen aan de Apple sticker achterop hun auto. Niet lang geleden introduceerde Apple de iPod. Het grote publiek was gelijk verkocht en overal verschenen witte oordopjes in het straatbeeld. Na de iPod kon het eigenlijk niet meer stuk, alles wat Apple uitbracht werd een hit en dat is tot op heden nog steeds zo.

Computer

Met dit artikel willen wij nog eens benadrukken hoe relaxed het is als je apparatuur van Apple komt. Laten we beginnen bij de computer, waar tegenwoordig niemand meer omheen kan. Foto’s, video, muziek… de computer is het verzamelpunt van al je entertainment. En wie verstuurd er tegenwoordig nog een brief? E-mail wordt door de meeste mensen dagelijks gebruikt. Een Apple computer werkt snel en makkelijk. Sommige mensen vinden het soms zelf moeilijk om aan te wennen omdat ze gewend zijn aan het ‘ingewikkelde’ Windows. Het prettig aan bijvoorbeeld een iMac is dat je ‘m na het kopen direct kunt gebruiken. Bijna alle externe apparaten kunnen verbonden worden via USB of bluetooth. Je hoeft geen aparte software te installeren.

Airport

Maar het gemak werd mij pas echt duidelijk toen ik van een Windows naar een Apple computer overstapte en besloot om mijn modem te vervangen voor een Airport van Apple. Waar ik met mijn Linksys modem de grootst mogelijke moeite had om het ding te installeren en wachtwoorden in te voeren ging het bij de Airport van een leien dakje. Eigenlijk is het gewoon aansluiten, wachtwoord invullen en je kan overal in huis draadloos het internet op! Je krijgt zelfs de keuze om een gastnetwerk aan te maken zodat je bezoekers hiermee de mogelijkheid geeft om van je draadloos wifi internet gebruik te maken zonder je privenetwerk vrij te geven. Mijn vriendin vond het ‘de mooiste modem die ze ooit had gezien’. En dat kan kloppen, Apple producten zien er altijd erg gelikt uit!

iPhone

Uiteraard zijn de meeste mensen ook wel bekend met de iPhone. Een iPhone is eigenlijk gewoon een computer voor onderweg. Je e-mail lezen, spelletjes spelen, films kijken, muziek luisteren… het kan allemaal! De gigantische collectie (vaak gratis) apps bevat voor ieder wel wat en dat houdt de telefoon interessant.

Samenwerking

Als losse onderdelen zijn bovenstaande apparaten al geweldig. Maar het mooie is dat alles perfect met elkaar samenwerkt. Zo kan ik met mijn iPhone in de woonkamer het volume van mijn muziek op de iMac in de woonkamer met een veeg over het scherm lekker hard zetten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *