De iPhone… Nog altijd één van de meest geliefde telefoons ter wereld. De iPhone heeft voor- en tegenhangers en natuurlijk ook positieve en negatieve kanten, maar feit is dat velen onder ons er mee weg lopen. Letterlijk. Wat de iPhone zo leuk maakt is niet alleen het design. Het zijn vooral de vele apps die je er op kunt downloaden. Hieronder een opsomming van een aantal apps waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn!


Games

Street Fighter IV

Ryu, Ken, Chun-Li, Guile, Bison, Blanka, Zangief. Als deze namen je niets zeggen hou je waarschijnlijk niet van vechtspellen. Capcom heeft deze klassieker in een nieuw jasje gegoten en met succes! Het spel speelt als vanouds op de iPhone en doet niet onder voor de PlayStation 3 versie!

Sonic

Al sinds 1991 maakt deze razendsnelle blauwe egel menig spelcomputer onveilig. Sega ontwikkelde Sonic ooit als grote tegenhanger van Nintendo’s Mario en met groot succes. Wie had in het begin van de jaren 90 kunnen denken dat we zijn avonturen op elk moment kunnen spelen op onze mobiele telefoon (sterker nog… in die tijd had nog bijna niemand een mobiele telefoon :)) In oktober verscheen Sonic 4 voor de iPhone, na 16 jaar (!) eindelijk een vervolg op deze succesvolle reeks!

Tetris

Wie speelde ‘m vroeger niet op de GameBoy? Tetris is eigenlijk nooit weggeweest en kon dan ook niet ontbreken op je iPhone.

FlightControl

Een waanzinnig origineel en verslavend spel. De bedoeling is dat je een aantal verschillende vliegtuigen en helicopters veilig land. Je doet dit door een lijn te trekken van het vliegtuig naar de juiste landingsbaan. Er komen steeds meer vliegtuigen en helicopters… hoe lang hou jij het uit? Er zijn al vele variaties van dit spel, maar het origineel blijft het best 🙂

Bejeweled 2

Deze klassieker gaat ook alweer een tijdje mee, maar op de iPhone komt ie mooi tot zijn recht en lijkt nog lekkerder te spelen.

Fruit Ninja

Nooit geweten dat fruit snijden zo leuk kan zijn! Diverse soorten fruit worden ‘omhoog gegooid’ en aan jou de taak om ze allemaal doormidden te slaan. Maar pas op! Er worden ook bommen gegooid! Aanrader voor die saaie momenten in het openbaar vervoer 🙂

BirdStrike

Grappige illustraties en animaties en vooral heel leuk om te spelen! Je schiet een vogeltje af met een katapult om zo veel mogelijk punten te halen. Je beweegt het vogeltje van links naar rechts door de iPhone te kantelen en met raketten kom je steeds hoger.

Cut the rope

Als laatste game nog een heel verslavend spelletje. In ‘cut the rope’ moet je een schattig beestje voeren met snoep, dit hangt echter aan allerlei draden en het is af en toe nog een hele klus om het beestje niet teleur te stellen. Mooie graphics en schattige geluidjes!

Angry Birds

Nog een spelletje met vogels. Angry Birds werkt ook met een katapult, alleen dit keer schiet je vogeltjes van links naar rechts om zo een barriere af te breken en vijanden te verslaan. Verslavend!


Humor

iBeer

Deze doet het altijd goed op een feestje. Laat je iPhone vollopen met bier en drink ‘m leeg!

FatBooth / AgeBooth

Twee apps die gegarandeerd op je lachspieren werken. Neem een foto van je vriend(in) en verander hem of haar in een dikzak of zie hoe diegene eruit komt te zien als bejaarde.


Handig

Here, File File!

Met deze app kun je al je bestanden van je iMac op je iPhone bekijken. Handig als je op je werk zit en iets van je computer thuis bent vergeten. Nadeel is wel dat je iMac aan moet blijven staan.

AirMouse

Batterijen van je muis op? Geen probleem! Met AirMouse kun je je computer met je iPhone besturen.

Remote

Officiële Apple app om je iTunes op afstand te bedienen. Zit je net lekker op de wc… komt dat irritante nummer weer voorbij! Geen probleem: met Remote ga je gewoon naar het volgende nummer (of je zet gewoon het geluid uit). Heerlijk 🙂

WhatTheFont

Als grafisch vormgever is het nog wel eens lastig om al die duizenden verschillende soorten lettertypen uit elkaar te houden. Gelukkig is dat niet meer nodig, maak gewoon een fotootje met je iPhone. Laat de WhatTheFont app het font herkennen en je kan weer verder.

Thuisbezorgd

Zit je lekker op de bank? Even geen zin om boodschappen te doen of om te koken? Met Thuisbezorgd kies je uit wat je lekker vind en plaats je gelijk een bestelling. Het enige nadeel is dat je wel op moet staan om je bestelling aan te nemen 🙂


Blogs en internet

Ikea

Wie is er niet opgegroeid in de ballenbak van de Ikea? Als je Småland een beetje ontgroeid bent vind je er goede meubels tegen een betaalbare prijs. ‘De bijbel’ is nu ook te downloaden op je iPhone.

Appie

Boodschappen doen? Dat is nog altijd het lekkerst bij Albert Heijn. En met hun ‘Appie’ app is dit nog makkelijker, want hiermee maak je heel handig een digitaal boodschappenlijstje aan. Geen gedoe meer met losse papiertjes. Daarnaast kun je met de app winkels vinden, het laatste nieuws lezen, etc..

Marktplaats

Ondanks het ontzettend lelijke logo en dat rare bruinige kleurtje kun je je 2ehands spulletjes nog altijd het makkelijkst kopen en verkopen op Marktplaats.

Autotrader

Op zoek naar een nieuwe auto? Dat is soms een hele opgave. Het is goed om te weten dat je AutoTrader met de iPhone app ook onderweg in de gaten kunt blijven houden.

Bright

Gadgets, gizmo’s en internet. Bright heeft leuke reportages en artikelen en mag dus ook niet ontbreken tussen je ‘blog’ apps.

iPhoneclub

Last but not least… de app van iPhoneclub.nl. Dé Nederlandstalige site waar je het laatste nieuws leest over alles wat met de iPhone te maken heeft. Must-have!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *