De Oranje koorts begint alweer aardig op te lopen in Nederland. Dat is niet alleen te zien aan de hoeveelheid oranje versiering die je overal ziet verschijnen, maar vooral ook aan de Oranje gadgets die je bij veel producten krijgt. Bij deze een overzicht en waar mogelijk, bijbehorende commercial!

Vuvuzela

Als er één product ‘hot’ is tijdens dit WK dan is het wel de vuvuzela (een Afrikaanse toeter). Je kunt ‘m bijna overal kopen, maar je kunt ‘m bijvoorbeeld ook krijgen in combinatie met de ‘WK-box’ van Lidl en bij besteding van minimaal € 5,- aan TNT Post producten.

Heineken Pletterpet

Zoals bij elk WK pakt Heineken weer groots uit. Na de luidsprekerhoed en de trompet komen ze met de Pletterpet. In Zuid-Afrika versierden ze met de hand uitgesneden mijnwerkershelmen om hiermee hun voetbalclub te supporten. Dit noemden ze een ‘Makaraba’. In de Makaraba van Heineken verschuilt ook nog eens een toeter. Hieronder een aantal filmpjes van de reclamecampagne.

Grolsch Koelserver

Bij Grolsch dachten ze na over de lange termijn. Op hun WK gadget is geen oranje te vinden. Zij komen namelijk met de Koelserver. Het is een op afstand bestuurbare rijdende koeler. Helaas krijg je deze niet bij een krat Grolsch, maar je kunt er wel elk uur eentje winnen met een actiecode die je op de Grolsch kratjes kunt vinden. Hier heb je na het WK ook nog wat aan!

Bavaria: DutchDress

Bavaria richt zijn pijlen dit jaar op de vrouwelijke voetbalsupporter (maar ook de mannelijke supporters kunnen hiervan meegenieten). Een geniale set, want de sexy jurkjes zijn nergens meer te krijgen! Toch verschijnen de jurkjes nog regelmatig in het nieuws. Hieronder de commercial:

Nuon: Oranje shirt

Eén van de origineelste acties dit WK komt van Nuon.. ze bedachten een shirt dat oranje wordt door de energie van je lichaam… bekijk hier de commercial:

Super de Boer: Oranje-bungels

De welbekende Bungels van Super de Boer zijn dit keer Zuid-Afrikaanse dieren verkleed als oranje supporter.

Coop Buddies

De actie van Coop heeft veel overeenkomsten met die van Super de Boer. Ook hier geven ze oranje figuurtjes weg die je bijvoorbeeld aan een keycord kunt hangen. Elke Oranje Buddy heeft een eigen, unieke oranje yell.

Spar: Sparky

Ook bij Spar geven ze een figuurtje weg. Bij Spar is het echter ‘Sparky’, de mascotte van de supermarkt die je zelf met behulp van stickers een tenue kunt geven. Met de figuurtjes kun je bijbehorend voetbalspel spelen.

Dirk, Bas & Digros: WK handjes

Mocht je nog ruimte over hebben dan kun je bij Dirk, Bas & Digros WK-handjes sparen, die je ook kunt gebruiken bij een voetbalspel.

AH: Beesie

Albert Heijn kon niet achterblijven na het succes van de wuppies, zij komen nu met een ‘beestje’, naast de ‘beesies’ die je bij je boodschappen krijgt zijn er ook een ‘beesie pet’ en een ‘grote beesie’ verkrijgbaar. De commercial is weer geweldig en ‘onze jongens’ zitten er ook nog eens in!

Het is weer een hele hoop Oranje geweld wat we om ons oren krijgen. Nu maar hopen dat Oranje een beetje ‘scoort’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *