Het is 2010, het jaar van de tijger (volgens de Chinese kalender). Media Tijgers is nu officieel een feit.

Wij willen met Media Tijgers de wereld een beetje mooier maken. Met hard werken en mooie producten afleveren gaat dat zeker goed komen. Maar het is ook een tijd van economische crisis. Wij schatten onze overlevingskans hoog in, maar voor het dier waar wij ons bedrijf naar vernoemd hebben is dat anders. De tijger staat in de Chinese dierenriem voor kracht, macht en moed maar ook voor kwetsbaarheid. De tijger wordt op dit moment zwaar bedreigd.

Er zijn nog maar zo’n 3200 tijgers over in het wild. Drie ondersoorten van de tijger, de Balinese, Javaanse en Kaspische, zijn al uitgestorven en een vierde, de Zuid-Chinese, is al jaren niet meer gezien. Sommige tijgerreservaten zijn brutaal leeg gestroopt. Als we niet uitkijken zijn er over twaalf jaar, het volgende jaar van de tijger, geen tijgers meer over in het wild.

Net als Media Tijgers is het de bedoeling dat hun omvang gaat groeien. Wij willen de tijger hierin een handje helpen. Binnenkort adopteren we bijvoorbeeld onze eigen tijger. Afhankelijk van de groei van dit bedrijf zal ook onze steun voor de tijger groeien, waarover we u via deze website en/of onze nieuwsbrief van op de hoogte houden.

Word donateur van het WNF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *