Naast de vormgeving van uitingen is het belangrijk dat uw drukwerk er verzorgd uitziet. Wij hebben contacten met diverse drukkerijen en we adviseren u graag in de mogelijkheden van bijv. het soort papier en afwerktechnieken waardoor uw uitingen net dat beetje extra uitstraling krijgen. Hieronder een paar voorbeelden van afwerktechnieken.

Pregen

Pregen is het aanbrengen van reliƫf in het papier. Zo kunt u bijvoorbeeld uw logo naar voren laten komen. U kunt de techniek ook gebruiken om het namaken van entreebewijzen tegen te gaan.

Stansen

Soms vraagt drukwerk om een andere vorm. Zo valt uw drukwerk nog meer op. Denk bijvoorbeeld eens aan ronde flyers of een kaart in de vorm van uw logo.

Rillen

Bij het rillen wordt een vouwlijn in het drukwerk gemaakt. Zo is het makkelijk en netjes te vouwen. Een ril is vaak al nodig bij papier van 170 gram. Het papier kan barsten als er geen vouwlijn in het drukwerk is gemaakt.

Perforeren

Een rij van kleine gaatjes zorgt dat het papier makkelijk en netjes kan worden gescheurd. Dit is handig voor bijvoorbeeld entreebewijzen of bonnen.

UV lak / Laminaat

Uw drukwerk krijgt een luxe uitstraling door ze te bewerken met UV-lak. Meestal wordt deze laklaag aangebracht op flyers van papier van 400 gram. U kunt ook kiezen om gedeeltes van uw drukwerk van een UV-laklaag te voorzien. Dit heet spot-UV. U kunt bijvoorbeeld bepaalde afbeeldingen of letters extra laten glanzen. Het is ook mogelijk om uw drukwerk te lamineren (een plastic laagje over het drukwerk), dit kan zowel mat als glanzend.

Nummeren / Personaliseren

Soms is het handig om uw drukwerk te nummeren of te personaliseren. Dit kan op verschillende manieren zowel in tekst als in beeld. Vraag naar de mogelijkheden!